Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Foto: Istock

Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot

Lag et skikkelig festmåltid med saftig pepperbiff og potetmos. Selv om alt lages fra bunnen av, er denne retten lettlaget.

Fremgangsmåte

Press pepperkornene mot begge sider av hvert filetstykke og legg kjøttet til side,

Kok potetbitene i 12-15 minutter, til de er møre.

Tilsett ertene når det gjenstår 2 minutter av koketiden.

La potetbitene og erter renne godt av. Bland potetene med pepperrotsausen, smøret og salt og pepper etter smak, og mos dem godt. Hold potetmosen varm mens du steker biffene.

Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne. Ha i biffene og la dem steke på sterk varme i 2-3 minutter på hver side, eller til de er stekt slik du liker dem.

Del potatmosen i fire like deler og press hver del inn i en kakeform, skål eller kopp for å gi den fasong.

Skjær oksefiletene i skiver og legg dem oppå potetmosen.

Pynt med røde paprikaterninger og persillekvister, og server straks.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her