Pepperkaker - glutenfrie
Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Pepperkaker - glutenfrie

Fremgangsmåte

Skjær matfettet i biter og legg bitene i en bakebolle. Tilsett ingefær og det øvrige krydderet. Kok opp sukker og sirup i en kjele og hell det straks over fettet og krydderet i bakebollen. Rør til alt er godt blandet og la det avkjøles.

Bland PO-fiber, natron og mesteparten av melblandingen, men spar litt mel til utbaking. Rør blandingen ned i den kalde brydderrøren. Arbeid sammen til en glatt og smidig deig. Form deigen til pølser og legg dem kaldt noen timer hvis du velger den lettvinte måten med å skjære pepperkakene i stedet for å kjevle dem.

Hvis du skal kjevle, bør deigen først hvile i ca 1 døgn i kjøleskap, dekket med plastfolie.

Arbeid deigen smidig på lett melet bakebord. Del deigen i mindre biter og kjevl hver del mellom plastfolie.

Trykk ut figurer med former, eller skjær med kniv. Legg dem på bakepapir på platen.

Stek midt i ovnen ved 200 C i 6-7 minutter. La de ferdige pepperkakene avkjøles på flatt underlag.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her