Pinnekjøtt i farger
Arild Kjetså

Pinnekjøtt i farger

Sett farge på pinnekjøttet med denne oppskriften. Tyttebærsausen som du også får oppskriften på her, er selvfølelig med på fargesettingen. Til og med hvit saus hører med.

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt tilberedes på vanlig måte: Først dampkokt på rist deretter grillet i raskt i ovn. Detaljert fremgangsmåte her

Til denne retten kan du fint bruke rester av pinnekjøtt.

  1. Lag kålrotsstappe .
  2. Broccoli- og spinattimbal:
  3. Sett ovnen på 175 grader.
  4. Rens og kok brokkoli i lettsaltet vann, til den er mør. Skyll og damp spinaten til den faller sammen eller tin dypfryst spinat og la den renne godt av. Mos brokkoli og spinat sammen.
  5. Lag hvit saus og la den koke i 5 min. Rør den hvite sausen sammen med ett egg tilsett deretter brokkoli-og spinatmosen. Smak til med salt, pepper, hvitløk og tabasco.
  6. Smør små former og fyll dem. Sett formene i langpanne med varmt vann (vannbad) og la timbalene stivne midt i ovnen i ca 20 minutter.
  7. La dem stå litt i formene før de hvelves ut.
  8. Tyttebærsaus: Kok tyttebær, sukker, appelsinjuice og sherry i ca 5 minutter til bærene er møre. Sil sausen og mos så mye som mulig av bærene gjennom sikten. Rør inn litt fett fra pinnekjøttet.
  9. Nærmere julefarger kommer du ikke og den friske tyttebærsausen hever smaken.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Arild Kjetså

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her