Pinnekjøtt i farger
Arild Kjetså

Pinnekjøtt i farger

Sett farge på pinnekjøttet med denne oppskriften. Tyttebærsausen som du også får oppskriften på her, er selvfølelig med på fargesettingen. Til og med hvit saus hører med.

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt tilberedes på vanlig måte: Først dampkokt på rist deretter grillet i raskt i ovn. Detaljert fremgangsmåte her

Til denne retten kan du fint bruke rester av pinnekjøtt.

  1. Lag kålrotsstappe .
  2. Broccoli- og spinattimbal:
  3. Sett ovnen på 175 grader.
  4. Rens og kok brokkoli i lettsaltet vann, til den er mør. Skyll og damp spinaten til den faller sammen eller tin dypfryst spinat og la den renne godt av. Mos brokkoli og spinat sammen.
  5. Lag hvit saus og la den koke i 5 min. Rør den hvite sausen sammen med ett egg tilsett deretter brokkoli-og spinatmosen. Smak til med salt, pepper, hvitløk og tabasco.
  6. Smør små former og fyll dem. Sett formene i langpanne med varmt vann (vannbad) og la timbalene stivne midt i ovnen i ca 20 minutter.
  7. La dem stå litt i formene før de hvelves ut.
  8. Tyttebærsaus: Kok tyttebær, sukker, appelsinjuice og sherry i ca 5 minutter til bærene er møre. Sil sausen og mos så mye som mulig av bærene gjennom sikten. Rør inn litt fett fra pinnekjøttet.
  9. Nærmere julefarger kommer du ikke og den friske tyttebærsausen hever smaken.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Arild Kjetså

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her