Pinnsvinmamma med barn

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dynk kaken med appelsinjus.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen. Hell vannet fra gelatinen, og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjus, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den begynner å stivne.

Bruk en rund eller oval, lav bolle til å lage pinnsvinmamma i. Legg først bollen med åpningen ned på kaken og skjær rundt bollen. Legg denne kake-rundingen til side. Kle bollen innvendig med ett lag kake (kanskje du må "lappe" litt). Fyll halvstiv fromasj i bollen og dekk med kake-rundingen, så bollen blir helt full. Sett bollen kaldt et par timer til fromasjen er helt stiv. Lag 3-4 pinnsvinbarn av kake- og fromasjrester som fylles i små aluminiumsformer. Sett dem kaldt.

Lag sjokoladekrem (sjørøverkrem). Hvelv bollen og småformene over på et stort kakefat og dekk kakene med sjokoladekrem. Farg kokosmassen grønt som gress og fordel kokosen på fatet. Lag et lite hode i den ene enden ved å prikke ut to øyne og sett på en mandel til snute. Fyll resten av sjokoladekremen i en sprøytepose. Sprøyt ut små "pigger".

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her