Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips
Foto: Tom Haga

Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips

I denne oppskriften kombineres noen av sesongens beste grønnsaker med den allestedsnærværende torsken. Prøv posjert torsk med pepperrot, dillvinagrette, sprø løk & potetchips

Fremgangsmåte

  1. Strø grovt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter.
  2. Skyll fileten i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir.
  3. Ta av litt av dillen til pynt og kutt resten av dillen grovt opp og ha den sammen med oljen i en blender. Kjør sammen til en glatt røre.
  4. Ha blandingen over i en kjele og kok opp, la den koke i ca fire minutter til den er klar og grønn i fargen. Sil oljen og sett den til avkjøling.
  5. Skjær løk og mandel løvtynt, helst på en mandolin eller en annen kjøkkenmaskin. Friter de tynne skivene i olje på 160 grader (bruk gjerne et termometer).
  6. Kok opp laken til fisken og ha fiskestykkene oppi. La fisken trekke (posjere) på 78 grader i ovn eller kjele til den skiver seg.
  7. Server fisken med revet pepperot og dillsalat med sprø potet og løk.
  Tips: Vinaigretten skal være irrgrønn, og den henter fargen fra dillen. Dersom dillen ikke har nok farge, kan du tilsette litt spinat som gir en dyp grønnfarge, men lite smak.
 
Denne retten kan også serveres som forrett - beregn da halv mengde pr person.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her