Rabarbrachutney

Ingredienser
½ kg rabarbra
1 dl rosiner
1 løk
½ sitron
1 ss eddik
150 g farin
ca. 1 ss karri
1 ts sennepsfrø
evt. chilipulver

Fremgangsmåte

Skyll og skrell rabarbraen. Skjær den i ca. 2 c, lange stykker. Skjær løken i skiver. Vask sitronen godt og skjær den i tynne skiver, del disse i fire. Skyll rosinene i varmt vann. Bland alle ingrediensene og kok det sakte opp. La chutneyen koke ved svak varme uten lokk til den er kokt sammen og har konsistens som tynn marmelade. Rør av og til.

Koketiden er ca. 50 minutter. Smak chutneyen til med karri og litt chilipulver om man liker enn særlig sterk chutney.

Rabarbrachutney er spesielt godt til lam og svinekjøtt, men kan også utmerket brukes til fisk. Dette er en liten oppskrift, men benyttes 3-4 kg rabarbra blir det også noen glass å gi bort.

Sendt inn av Barbro Lunde

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her