Risotto med scampi
Arne Hanssen

Risotto med scampi

Ingredienser
Risotto:
1 finhakket løk
1 båt presset hvitløk
1/2 purre
3 soltørkede tomater
3 dl arborioris, evt. grøtris/risottoris
1 knivsodd safran, evt. ¼ ts gurkemeie
1 dl hvitvin
8 dl hønsebuljong (vann + kyllingfond)
2 ss smør
¾ dl revet, fersk parmesan
400 g Scampi

Saus:
2 dl cottage cheese
2 dl kefir
¼ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts karri
1 ss sitronsaft
3 ss tørket dill

Fremgangsmåte

Risottoen:
Fres løk, hvitløk og tomat i olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og safran og fres det litt. Hell i vinen og ½ dl buljong. Kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert. Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger og rør i risen. La væsken få absorbere mellom hver speing. Risen er ferdig etter ca. 20 minutter.
Stek scampi max 2 min på hver side og krydre med salt og pepper. Ha dette klart når risotto er ferdig. Rør inn purreløk, deretter smør, parmesan og scampi til slutt.
Rør sammen ingrediensene til sausen og server den ved siden av eller over risottoen.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her