Rødspettefileter med ertepurè, kapers og pinjekjerner

Her får rødspettefiletene følge av mye godt. Og uventet besøk av cognanc.

Fremgangsmåte

Pisk sammen eggene i en bolle.
Vend fiskefiletene i egg og strøkavring og stek dem raskt på hver side. Legg opp på et ildfast fat og stek ferdig i ovn på 175 grader i 5 - 10 minutter. 
Server fisken med kokte nypoteter, ertepurè, cognacsmør, kapers og sitron. Rist pinjekjerner i en tørr, varm panne og ha over fisken rett før servering.
 
Ertepurè
Kok ertene møre i rikelig lettsaltet vann, hell av vann og mos ertene i hurtigmixer/stavmikser sammen med 100 g kaldt smør, 1,5 dl kyllingkraft og en kvast persille til du får en fin tykk purè.
 
Cognacsmør
Brun 250 g smør over middels varme til nøttebrunt, tilsett 2 ss cognac og ta av platen
 

Sendt inn av Anne

Forsiden akkurat nå
Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Dagens rett
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før

Tykke gode norske kamskjell trenger ikke så mye tilbehør, bortsett fra farge. Derfor får de full uttelling med de syltede rødbetene. Og du gjør en innsats for å bruke opp fjorårets avling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er
+
Ukens vin

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er

199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start uka med en pastarett som kicker akkurat passe
Dagens rett
Pasta med meksikansk rekesaus

Start uka med en pastarett som kicker akkurat passe

Med rester av helgens rekekos - eller noen du har i fryseren er det kort vei til du er i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste
Dagens rett
Risotto med vårgrønnsaker

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste

Risotto er en rett mange er unødig engstelig for. Det er nemlig en rimelig enkel og rask rett som passer like godt til hverdags som til fest. Følg tipsene våre og se at du har perfekt risotto på under 20 minutter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her