Rosastekt reinsdyrsfilet med viltsaus, hasselback-potet, blomkåltimbal og smørdampet brokkoli og gulrot
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Rosastekt reinsdyrsfilet med viltsaus, hasselback-potet, blomkåltimbal og smørdampet brokkoli og gulrot

Hva smaker bedre enn rosastekt reinsdyrsfilet med masse godt tilbehør. Rein smaker av fjell og vidde og kjøttet er en sunn og mager delikatesse.

Fremgangsmåte

Salt og pepre indrefileten lett. Stek den først raskt i en steikepanne med smør slik at den får en fin stekeskorpe.
 
Stek videre i ovn på 200 grader i ca ti minutter til den er rosa inni. Bruk gjerne steketermometer, 68 grader er perfekt for rein. Pass på at kjøttet ikke blir overstekt, for da blir det fort tørt.
 
La kjøttet hvile i ti minutter. Skjær steken i tynne skiver før servering
 
Damp brokkolibukettene i smør, salt og pepper i cirka 5 minutter.
 
Kutt opp blomkål og gulrot i små biter og kok hver for seg. Kok de lenge slik at det blir lett å mose i en foodprosessor. Tilsett egg og smak til med salt og pepper. Ha i en godt smurt ildfast form, og stek på 160 grader i 8 minutter.
 
Skrell potetene og skjær i skiver med 3 mm mellomrom - men pass på at kniven ikke skjærer helt gjennom, for poteten skal henge sammen.
 
Krydre med salt og pepper og gjerne litt smør. Du kan også prøve litt revet ost eller hakkede nøtter. Stek i ovn på 175 grader i 45 - 60 minutter avhengig av potetens størrelse.
 
Kok opp viltkraft og fløte, og la det småkoke. Om det koker i 3 timer vil sausen bli karamellisert. Den oppnår da en rund og søt smak. Smak til med salt og pepper. 
 
Rein smaker av fjell og vidde og kjøttet er en sunn og mager delikatesse.
 

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her