Russian pelmeni
Jana

Russian pelmeni

Fremgangsmåte

legg deigen i et brød maker, det gjør en god jobb med å lage deig, det er svært enkel og tar ikke mer enn en 20 minutter.
 
Pelmeni fylling består av kjøttdeig og svinekjøtt blandet med hakket eller revet løk, salt og pepper. Jeg foretrekker å legge 1 hakket fedd hvitløk. Kombiner alle ingredienser og fylling er klar.
 
Rull deigen til en lang "slange" en tomme i diameter. Skjær deigen i en tomme intervaller og ruller bitene ut i sirkler med floured rullende pin 1 / 16 til 1 / 32 av en tomme tykk. Legg en teskje av kjøttet fylle i midten og brett deigen over, klemming kanter fast til fullstendig forsegle hver pelmen inn i en liten pakke. Det bør ikke være noen
hull i deigen for å bevare smaken og konsistensen av kjøtt inni. Enn klype 2 sider av pelmen å få den endelige formen.
 
Kok en generøs mengde vann med 1-2 ts. salt. Drop nok pelmeni i kokende vann. De er klar til å spise når de flyter til toppen i 3-4 minutter og bli der. Ta pelmeni ut med skimmer. Legg 1-2 teskje smør. Serveres med rømme. Hvis du gjorde alt rett hver pelmen skal se ut som vist på bildet, uten hull og med en dråpe deilig kjøttkraft inni.

Sendt inn av Jana

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her