Safranboller med hvit sjokolade
Dansukker

Safranboller med hvit sjokolade

Det er ingen grunn til å vente helt til den 13. desember med å ha safran i gjærdeigen. Disse safranbollene med fyll av hvit sjokolade er sublime.

Fremgangsmåte

Varm melken sammen med de knuste kardemommekjernene til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og løs den opp med melken. Tilsett safran, sukker, salt, egg og romtemperert smør. 

Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.

Del deigen i to deler som kjevles ut til to rektangler.  

Bland alle ingrediensene til fyllet. Smør halvparten av fyllet på leiven, og rull den sammen på langsiden. 

Del rullen i 3-4 cm tykke skiver, og legg skivene i bolleformer på et bakebrett. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen. La bollene heve på brettene i 20-30 minutter. 

Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. 

Tips:
Bollene smaker best nystekt, men de kan også fryses. Varm dem da opp litt før servering.

 

Sendt inn av Dansukker

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her