Safranboller med hvit sjokolade
Dansukker

Safranboller med hvit sjokolade

Det er ingen grunn til å vente helt til den 13. desember med å ha safran i gjærdeigen. Disse safranbollene med fyll av hvit sjokolade er sublime.

Fremgangsmåte

Varm melken sammen med de knuste kardemommekjernene til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og løs den opp med melken. Tilsett safran, sukker, salt, egg og romtemperert smør. 

Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.

Del deigen i to deler som kjevles ut til to rektangler.  

Bland alle ingrediensene til fyllet. Smør halvparten av fyllet på leiven, og rull den sammen på langsiden. 

Del rullen i 3-4 cm tykke skiver, og legg skivene i bolleformer på et bakebrett. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen. La bollene heve på brettene i 20-30 minutter. 

Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. 

Tips:
Bollene smaker best nystekt, men de kan også fryses. Varm dem da opp litt før servering.

 

Sendt inn av Dansukker

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her