saftig sjokoladekake

Ingredienser
100g meierismør
180g sukker
2stk egg
180g siktet hvetemel
1ts bakepulver
3ss kakaopulver
2ts vaniljesukker
1dl melk

glasur:
75g meierismør
175g melis
1/2stk kokesjokolade
1ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

rør romtemperert smør og sukker porøst.
tilsett ett egg om gangen og rør godt.
bland sammen mel,bakepulver,vaniljesukker og kakaopulver og rør melblandingen i røren vekselvis med melken.
hell røren i smurt ildfast form og stek kaken.avkjøl.
kakeform:22 cm i diameter.
stekes 175 c i ca 45 min.

glasuren:smelt smøret til glasuren.
tilsett sjokoladebiter og la dem smelte i det varme smøret.
rør i melis til glasuren blir passe tykk.
smak den til med vaniljesukker.
dekk hele kaken med sjokoladeglasuren.
pynt om du vil før glasuren stivner.

Sendt inn av marianne moen

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her