Skrell og skjær grønnsakene i små staver. Kok opp vann, sukker og eddik og tilsett grønnsakene i kjelen.
Kok grønnsakene til de er møre og avkjøl dem. Rens og vask salaten og la den renne godt av seg. Skrell mangoen og skjær den i tynne skiver.
Skjær fårerullen i tynne skiver og legg den sammen med salat, mango og grønnsaker på en lefse som er smurt med lettrømme. Rull lefsen sammen og legg den på en tallerken.
God som en forrett, delt i biter eller som egen kveldsrett en dag i romjulen.
Denne ddeilieg retten er komponert av mesterkokken Trond Moi. En smaksrik rett og en motpol til svinekjøtt i ribbeform. Perfekt mat for den litt matleie.
Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.
Piemonte handler om tradisjoner som holdes i hevd av en lang rekke familier. Men også disse trykker den nye trenden med enkeltvinmarksviner, MGA, til brystet.
Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.