Samling: Krydderblandinger

Ingredienser
 
Chili-pulver (Abc)
2 ss spisskarve, 1 ts allehånde
1 ss Kajennepepper, 1 ts nellik
1 ss hvitløkspulver, 1 ss løkpulver
1 ts oregano

Chili-krydder (Abc)
2 ss paprikapulver, ¾ ts Kajenne
2 ts tørr oregano
1¼ ts spisskarve
1¼ ts hvitløkspulver, ¾ ts løkpulver

Eksklusivt grillkrydder (lite salt)
Paprika
Pepperblanding (inntil 7 sorter)
Tørr Rosmarin
Løk, ev. hvitløkspulver
Tørr Dill
Tørr Timian, ev. Bergmynte
Chili/Kajennepepper/Muskat
Salt etter smak
Ev. litt sukker

Grillkrydder til storfe
1¼ dl brunt sukker, 6 cl sukker
2 ss mørkt chilipulver, 1 ss kajenne
2 ss paprikapulver
1 ss tørr oregano, 1 ss tørr timian
1 ss tørr basilikum
2 ss hvitløkspulver, 2 ss sennep

Grillkrydder – creolsk
2½ dl paprika
1¼ dl Kajenne, 6 cl chili
2½ dl tørr basilikum, 2½ dl timian
1,25 dl gumbo (okra)

Creolsk blanding til reker
8½ cl salt, 6 cl sort pepper
8½ cl paprika, 8½ cl Kajennepepper
6 cl hvitløkspulver, 3 ss løkpulver
2 ss timian

Cajun-blanding 1
½ ts sort pepper, ¼ ts hvit pepper
½ ts rød pepper
½ ts hvitløkpulver, ½ ts løkpulver
¼ ts timian, ¼ ts oregano

Cajun-blanding 2
2 ts Kajennepepper, 1 ts paprika
1½ ts salt, 1 ts sort pepper
1 ts spisskarve, 1¼ ts sennepspulver
½ ts tørr timian, ½ ts tørr oregano
1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver

Grillkrydder til kjøtt (Abc)
2 ss paprika, 1 ss chili pulver
½ ts kajenne, 1 ts sukker
1 ts koriander, ½ ts karri
1 ts spisskarve, ½ ts tørr sennep
1 ts salt, ½ ts sort pepper
½ ts timian

Grillkrydder til kylling
6 cl grovt havsalt
6 cl brunt sukker
6 dl paprika
3 cl nymalt sort pepper

Pepper-salt
1 ss salt
1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver
1 ts Kajennepepper, 1/2 ts karve
½ ts sort pepper, ½ ts hvit pepper

Fem-krydder
2 ss hel sort pepper
3 stjerne anis, 2 ts fennikelfrø
15 cm kanelstang i biter
6 nellikspikre

Postei-krydder
1 ts malt muskatnøtt, 1 ts m.plomme
1 ts malt kanel, 1 ts malt nellik
1 ts malt hvit pepper
1 ts malt laurbærblad, 1 ts timian
1 ts merian, 1 ts sar

Provence-urter
3 ss tørr merian, 3 ss tørr timian
3 ss tørr sar, 1 ts tørr basilikum
1 ts tørr rosmarin, ½ ts tørr salvie
½ ts fennikelfrø

Kanel-sukker (1:4)
7½ cl sukker uten vanilje
1 ts vaniljesukker
2 cl malt kanel

Fremgangsmåte

 












Eksklusivt grillkrydder (400-/kg)
Støt og bland salt og krydre i morter.

Bruk blandingen i marinader, på kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker – gjerne bundet til olje/fett.

Tilfør salt, styrke, sødme eller syre etter behov.


Grillkrydder til storfe
Gni det inn i kjøttet før grilling.


Grillkrydder – creolsk
Bruk det til steiking og i creolske retter.


Creolsk blanding
Bruk krydderblandingen til reker og til andre creolske retter.


Cajun-blanding 1
Bruk det til sjømat og Cajun-inpirerte retter.


Grillkrydder til kjøtt (Abc)
T-beinsteik o.l.


Grillkrydder til kylling
Gni inn kyllingen før grilling.
Blandingen er holdbar inntil 6 måneder i lufttett beholder.


Pepper-salt
Bruk 1 - 2 ts på 4 porsjoner kjøtt eller fisk.


Fem-krydder
Tørrsteik alle 2 min hver; bruk ei lita panne; rist dem hele tida.

Knus dem i morter/mikser.
Holdbarheten er opp til en måned.


Postei-krydder
Ev. knus laubærblader.  Sikt de grønne urtene; bland alt godt; ev. sløyf krydre som mangler. 


Provence-urter
Bland alle i morter, og bruk det til kylling, grønnsaker og annet kjøtt.


Kanel-sukker
Dette er lettvind rasjonering til mindre barn, samtidig med mindre søl. Strø det like gjerne i kanelboller, kringler, kaker, desserter, puddinger som på grøten.
 

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her