Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette
Foto: Nortura

Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette

Denne retten med norsk spekeskinke med masse deilig tilbehør passer også utmerket på et koldtbord.

Fremgangsmåte

Skjær av skorpen på brødet eller briochen og grill det lett på begge sider i en varm panne.
 
Valnøttvinaigrette:
Visp sammen eggeplommer, honning, eddik og sennep.
 
Spe inn oljen dråpevis til å begynne med, så litt etter litt, mens du visper kraftig til den blir tyktflytende.
 
Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede valnøtter.
 
Chèvrekrem:
Ha chèvren i en food prosessor sammen med rømme og fløte. Kjør sammen med pulsknappen til blandingen er glatt.
 
Bland urtene med litt extra virgin olivenolje, salt og pepper.
 
Legg fikenskivene på briochen, deretter urtene og til slutt skinkeskivene. Fordel nøttevinaigretten og chèvrekremen pent rundt.
 
 
 

Gode retter med spekemat finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Santa Kristina

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen