Silviakake i langpanne med brunet smør og kardemomme
Foto: Dansukker.no

Silviakake i langpanne med brunet smør og kardemomme

Silviakake med smak av kardemomme og glasur som smaker brunet smør og ristet kokos.

Fremgangsmåte

  1. Kakedeig:
  2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
  3. Bland hvetemel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og vend det inn i røren.
  4. Tilsett vann og rør til en jevn blanding.
  5. Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
  6. Smør en bakeform på ca. 20 x 30 cm og dekk den med bakepapir.
  7. Hell røren i bakeformen, og stek nederst i ovnen i ca. 25–30 minutter.
  8. La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den over på rist.
  9. Glasur:
  10. Brun smøret og tilsett melis og vaniljesukker. Tilsett én eggeplomme om gangen og visp røren jevn.
  11. Rist kokos i en tørr stekepanne og sett til sides.
  12. Stryk glasuren over den kalde kaken, og strø over kokos.
  13. Skjær i biter, og server.

Her finner du mange andre kaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her