Sitronterte

Ingredienser
Melk 2 1/2 dl
Creme Fraiche 2 1/2 dl
Eggeplommer 6 stk
Hele egg 6 stk
Sukker 250g
Revet skall og saft av 1 sitron

Mørdeig:
Melis 100g
Margarin 200g
Hvetemel 300g
Egg 1
Kaldt vann 2 ss

Fremgangsmåte

Forstek mørdeigsskallet før eggemassen helles i. Rasp av bare det ytterste av sitronskallet (ikke det hvite). Det er der smaken sitter!
1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye)

2. Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den.

Slik lager du et paiskall - kjevle ut og kle en paiform.
Legg i bakepapir og fyll formen med erter. Settes i ovnen på 180 grader ca. 20-25 min. (Avhenger av tykkelsen på deigen) Fjern ertene og fortsett stekingen til paiskallet har fått en lys farge.

1. Lag paiskall.

2. Visp sammen egg og melk. Sil blandingen. Bland i
sukker, sitron og Creme fraiche.

3. Hell i den forstekte paiskallet og sett i ovnen på ca. 150 grader.

4. La stå i ovnen til fyllet har stivnet.

Sendt inn av Trine Dybvik

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her