Sitronterte

Ingredienser
Melk 2 1/2 dl
Creme Fraiche 2 1/2 dl
Eggeplommer 6 stk
Hele egg 6 stk
Sukker 250g
Revet skall og saft av 1 sitron

Mørdeig:
Melis 100g
Margarin 200g
Hvetemel 300g
Egg 1
Kaldt vann 2 ss

Fremgangsmåte

Forstek mørdeigsskallet før eggemassen helles i. Rasp av bare det ytterste av sitronskallet (ikke det hvite). Det er der smaken sitter!
1. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye)

2. Legg deigen kjølig et par timer før du bruker den.

Slik lager du et paiskall - kjevle ut og kle en paiform.
Legg i bakepapir og fyll formen med erter. Settes i ovnen på 180 grader ca. 20-25 min. (Avhenger av tykkelsen på deigen) Fjern ertene og fortsett stekingen til paiskallet har fått en lys farge.

1. Lag paiskall.

2. Visp sammen egg og melk. Sil blandingen. Bland i
sukker, sitron og Creme fraiche.

3. Hell i den forstekte paiskallet og sett i ovnen på ca. 150 grader.

4. La stå i ovnen til fyllet har stivnet.

Sendt inn av Trine Dybvik

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på denne overraskelsen i kveld
Dagens rett
Kylling med parmaskinke og risotto

By på denne overraskelsen i kveld

Helgen blir minnerik med en skikkelig italienskinspirert festrett med både parmaskinke og en nydelig risotto. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her