Sjokolade- og havrekaker med peanøttfrosting
Foto: Dansukker

Sjokolade- og havrekaker med peanøttfrosting

Disse munnfullene er vanedannende - sørg for å ha dem på lur til neste gang noen stikker innom for en kopp kaffe.

Fremgangsmåte

  1. Bland mel og kakao i en skål, og sett skålen til siden.
  2. Visp smøret og muscovadorørsukkeret slik at det blir lyst og kremaktig.
  3. Tilsett egg, vaniljesukker, bakepulver og salt. Bland godt.
  4. Rør inn havregryn, mel, kakaoblandingen og den hakkede sjokoladen.
  5. Rull små boller med en diameter på 2–3 cm, og legg disse på en plate med bakepapir. Trykk litt med fingrene eller håndflaten.
  6. Stekes i rundt 10–12 minutter ved 175 grader. La dem avkjøle seg godt.
  7. Lag frostingen ved å tilsette romtemperert smør, melis, melk og salt i en skål. Visp sammen slik at frostingen blir lett og kremaktig.
  8. Legg rundt 1 ts frosting på midten av en kake, og legg en annen kake over. Klem kakene forsiktig sammen slik at fyllet stikker frem i kantene.

Havre i kjeks gir ekstra god tyggemotstand og sprøhet. Det sammen med selvsagt sjokoladen og peanøttkremen i midten, er suksessfaktoren til disse munnfullene. 

Se våre andre oppskrifter på småkaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick
Dagens rett

Lag fiskebollene selv og gi dem et ekstra kick

Hjemmelagde fiskeboller gir deg ekstra mye «kred». Det er faktisk veldig enkelt. Bare prøv denne litt hotte oppskriften med bønnesalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her