Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner
Foto: Jarle Nyttingnes

Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner

Enhver fest må avsluttes med en dessert. Den bør være litt utenom det vanlige. Denne oppskriften er det. Prøv sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen fra platen og rør i sukker, kakao og vaniljesukker.Rør i ett og ett egg. Ha til slutt i melet.
  3. Ha røren i en smurt form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca 20 min (kaken skal være litt løs i midten).
  4. Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra platen. Ha i sjokoladen og rør til det er helt smeltet.
  5. Sett sjokoladetrøffelen i kjøleskapet i ca 1 time til den er halvstiv.
  6. Ha sjokoladetrøffelen over kaken, strø over pinjekjerner og sett kaldt, gjerne 1 time før den skal serveres.

Servér gjerne med  noe syrlig, f.eks. bringebær eller pasjonsfrukt.

De beste kakene med sjokolade finner du her

Nyttårsaftens store festmeny

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her