Skate med løk og sopp

Ingredienser
INGREDIENSER:
1.2 kg flådde skatevinger
salt
pepper
hvitvin
1 gulerot i skiver
2 laurbærblader
1 løk i ringer.

Saus:
300 g champignon
50 g smør
1 ss fiskesennep
salt
pepper
1 bdt. Hakket persille
kapersbær

Tilbehør:
kokte poteter
persille
fiskesennep
kapersbær

Fremgangsmåte

FREMGANGSMÅTE:
Hugg eller skjær vingene i passende stykker og legg dem i et ildfast fat. Dryss med salt og pepper og legg gulerot, løk og laurbærblader ved Hell ca. 1 dl hvitvin og 1 dl vann over fisken.
Dekk fatet med folie og la fisken dampe i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Prøv om den er mør. Imens skjæres sjampinjongene i skiver, og de svitses i smøret. Tilsettt sennep.
Når fisken er ferdig, tas stykkene opp med en hullskje og legges på et fat. Hold dem varme. Gulerøtter og løk has opp i gryten med sjampinjongene.

Kok fonden ned, og når den er kraftig, helles litt i champignonblandingen. Smak til. Hell sausen over fisken og dryss med persille og noen kapersbær. Servèr kokte, persilledryssede poteter og fiskesennep til.

Sendt inn av Oddbjørg O. Ringsby

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her