Brosme i minestronesuppe
Foto: Synøve Dreyer

Brosme i minestronesuppe

Supersunn festmat som inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.

Fremgangsmåte

Skjær brosme i serveringsstykker. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle. Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.

Minestronesuppe:
Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk. Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store. Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank. Tilsett kyllingkraft og kok opp. Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.

Pesto:
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl. Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.

Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.

Tips:
Om ikke brosme - som er en veldig hvit og lekker fiskesort - er å finne i din fiskedisk, fortvil ikke, for så vel torsk som sei kan brukes.

Tips:
Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdig pesto i butikken.

Se våre andre oppskrifter med brosme

Lyst på en annen fiskesuppe så se her

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren
+
Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren

Piemonte er mer enn barbera og nebbiolo. Grignolino er en sjelden fugl som fortjener din oppmerksomhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. oktober

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!

Med 10 viner i glasset og selveste Jane Nisbet Huseby som leder smakingen, blir dette en kveld full av oppdagelser både for vinkjennere og nybegynnere!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her