Skinkestek kokt i krydderbuljong
Foto: matprat.no

Skinkestek kokt i krydderbuljong

Koke steken? Går det? Javisst! Om du lar steken trekke i en god buljong rett under kokepunktet til den er ferdig får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Nydelig til middag, og supert som pålegg i mange dager etterpå!

Fremgangsmåte

Surr steken opp med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret. Stikk et steketermometer inn i steken slik at spissen er midt i steken.

Lag buljong og legg i løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen sammen med skinka.

La skinken trekke på 90 grader i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C kjernetemperatur.

Ta skinka opp og la den hvile. Kok ris etter anvisning på pakken, men bruk buljongen i stedet for vann.

Kok opp ca. 5 dl av buljongen som er igjen og jevn med maisennajevner: Juster gjerne fargen med noen dråper sukkerkulør, og server sammen med dampet blomkål og sukkererter.

Tips: Bruk her en god buljong som du lager selv, eventuelt bruk en ferdig buljong av god kvalitet som er å få tak i i de fleste dagligvareforretninger. Disse buljongene er kokt inn litt så tilsett gjerne like mengder vann til ferdig buljong her.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her