Skinnstekt ishavsrøye fra Bardu, speket røyerull med sjøkrepsmousse, mango chilisalsa
Foto: Jan H. Amundsen

Skinnstekt ishavsrøye fra Bardu, speket røyerull med sjøkrepsmousse, mango chilisalsa

Denne retten er komponert av den prisbelønte kokken Kari Innerå. Den tar litt tid å lage, men det vil du ikke angre på.

Fremgangsmåte

  1. Speket røye:
  2. Kjør sukker, salt og vann på stavmixer til saltet har løst seg opp, legg så fileten i laken i ca 40 min. Settes på frys og skjæres så i tynne skiver på oppskjærsmaskin og fylles med sjøkrepsmoussen.
  3. Sjøkrepsmousse:
  4. Kjør eggeplomme og sjøkreps med salt til farse, pisk eggehviten med litt salt til den blir luftig. Pisk fløten til den er tykk, men flytende.
  5. Vend så forsiktig inn eggehviter og fløte i farsen og smak til med limezest, limejuice og ingefær.
  6. Sprøytes i former og posjeres ved 70 grader i ca 10 min.
  7. Mango & chilisalsa:
  8. Skrell mangoen og kjør halvparten på blender til pure, kutt resten opp i fine terninger og bland sammen med finkuttet chili. Smakes til med sitronjuice.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari Innerå, En smak av oliven, Harstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her