Slik lager du aioli
Foto: Istock

Slik lager du aioli

På 20 minutter lager du en deilig aioli som smaker veldig godt. Prøv denne oppskriften. Helt sikkert vellykket.

Fremgangsmåte

  1. Hell væsken over brødet og la det trekke i 5-10 minutter.
  2. Press ut så mye væske som mulig. Ha brød og hvitløk i en tremorter og støt heftig i 5 minutter til du har en jevn pasta.
  3. Gni inn eggeplommer og salt til blandingne er tykk og seig. Fortsett med å arbeide inn oljen dråpe for dråpe.
  4. Når aiolien er blitt en tykk krem kan du bytte ut støteren med en trådvisp og tilsette oljen litt raskere.
  5. Tynn med vann og sitronsaft hvis den blir for tykk. 
  6. Anretning:
  7. Grill hummerhale og klo. Legg oppå geleén, pynt med wasabiaioli, frisk pak choy og russisk kaviar.

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her