Slik lager du operakake
Foto: Julie H. Amundsen

Slik lager du operakake

Selvfølge kan du prøve deg på en liten sang mens du baker denne kaken. Best resultat får du nok hvis du konsentrer deg om bakingen.

Fremgangsmåte

Jaconde kakebunner:
Pisk egg, mel, mandelmel og melis til en eggedosislignende tykkelse. Tilsett smeltet smør. Pisk sukker og eggehviter til marengs og vend inn i eggeblandingen.
Stryk deigen ut tynt på to bakebrett og stek på 180 grader i 10-12 minutter.

Kaffesirup til pensling av bunner:
Kok til sirup. Avkjøl.

Ganache:
Smelt sammen ingrediensene under omrøring.

Kaffekrem:
Bland 75 gram melk, eggeplomme og maizenna. Kok opp vanilje, pulverkaffe, 300 gram melk, fløte og sukker. Hell over eggeblandingen mens du pisker godt. Hell tilbake i kjelen og kok i ca. 1 minutt (NB. Rør godt mens du koker). Hell blandingen i en piskebolle. Ta ut vaniljestangen. Pisk i miksmasteren til ca. 25 grader. Pisk så inn smør og vanilje. Pisk til du får en glatt krem.

Glasur:
Bløt gelatin. Kok alt utenom gelatin til det begynne å tykne. Tilsett gelatin. Rør godt. 

Montering:
Kutt bunnene i to, slik at du får fire like store bunner. Begynn med en bunn. Pensle med kaffesirup, smør på ett tynt lag kaffekrem, deretter ett lag med ganache. Legg en ny bunn oppå ganachen og gjenta prosessen til du har 16 lag.

Frys kaken. Ta den ut av fryseren. Smør på glasur som holder ca 40 grader. Kutt kantene fine. Pynt eventuelt med jordbær, sjokoladespiral og bladgull som på bildet.

NB. Viktig at denne kaken serveres romtemperert. Da er den absolutt best.

Har du lyst til å bake en annen kake har du over 400 oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Lotte Arnesen Hogefeld, konditor, tidl Nedre Foss Gård, nå Munch

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her