Slik lager du skogsbæriskake
TINE

Slik lager du skogsbæriskake

Denne kaken er både frisk og lett. Den passer som dessert eller til en kopp kaffe.

Fremgangsmåte

Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 175° C i ca. 30 minutter.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til blandingen er blank og stiv. Tilsett malte nøtter og bland alt forsiktig sammen.
 
Legg bakepapir i bunnen av den smurte formen. Hell røren i formen og stek kaken.
 
Avkjøl kaken i formen. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland sammen eggedosis, rørte bær, yoghurt og vispet kremfløte. Smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann.
 
Avkjøl litt og rør den i bærkremen. Rør litt av og til, til blandingen tykner litt. Hell den over nøttebunnen i formen og sett formen i fryseren.
 
Legg på bærene når iskremen er halvstiv. Ta kaken ut av fryseren og la den stå i kjøleskapet en times tid før den skal serveres.
 
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv. Fjern formringen og bakepapiret. Sett kaken på serveringsfat og pynt med vispet kremfløte.
 
 

Sendt inn av TINE

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her