Tips: Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer den i skiver. Det aller beste er å lage deigen dagen før kakene bakes ut.
- Dag 1:
- Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenpapir før du hakker dem fint.
- Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene.
- Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og pakk dem i plastfolie.
- Sett deigen kjølig til neste dag.
- Dag 2:
- Sett stekeovnen på 175 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
- Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de får en fin og gyllen farge.
- Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Flere oppskrifter på pepperkaker
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs