Smakfulle pepperkaker med mandler
Foto: TINE

Smakfulle pepperkaker med mandler

Her er oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne har vi tatt med både kremfløte og mandler. Det gir kakene det lille ekstra.

Fremgangsmåte

Tips: Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer den i skiver. Det aller beste er å lage deigen dagen før kakene bakes ut.

  1. Dag 1:
  2. Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenpapir før du hakker dem fint.
  3. Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene.
  4. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og pakk dem i plastfolie.
  5. Sett deigen kjølig til neste dag.
  6. Dag 2:
  7. Sett stekeovnen på 175 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
  8. Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de får en fin og gyllen farge.
  9. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.

Flere oppskrifter på pepperkaker 

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her