Sommerlig fisk med rabarbra
Foto: Alf Børjesson

Sommerlig fisk med rabarbra

Makrellen er sprell levende, sølvblank og utrolig velsmakende, og hører helt klart sommeren til. Her har vi paret den med rabarbra. Gjett om det smaker deilig?

Fremgangsmåte

Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.

Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

Mens fisken stekes lager du rabarbraen.

Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.

Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.

Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.

Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Her finner du flere oppskrifter med makrell

Oppskrifter med makrell

Her finner du mange flere oppskrifter med laks

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Mer om sommermat

Ta vare på sommerens bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen