Fristende oppskrifter med rabarbra

Fristende oppskrifter med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Det er altfor mye rabarbra som visner på rot rundt om i norske hager. Det må vi gjøre noe med! Rabarbra er nemlig langt mer anvendelig enn hva de fleste tror. Den egner seg som råvare i en lang rekke retter, ikke bare kaker og desserter, men også salte retter.

Dette bør du lese før du går i gang

Både til fisk og kjøtt. Og ikke minst drinker. Men det er nå en gang til dessert eller kaker at rabarbraen gjør seg aller best. En sommer blir ikke den samme uten rabarbrasuppe, rabarbragrøt med fløte eller rabarbrapai på menyen.

Er du ikke en av de heldige som har rabarbra i hagen, fortvil ikke. Delikatessen er å få i de fleste grønnsaksdisker gjennom store deler av sommeren. Ser du noen rabarbraplanter som vansmekter i nabolaget, spør gjerne om du får overta. Betaling kan være et lite glass med rabarbrasyltetøy eller rabarbrasuppe - den holder seg godt i kjøleskapet.

På de neste sidene finner du en mengde forskjellige måter å utnytte denne velsmakende og nesten gratis ressursen

 

Forsiden akkurat nå

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen