søt tertebunn

Ingredienser
125 Gr mykt smør
90 Gr melis
1 Egg
200 Gr hvetemel
50 Gr kokkosmasse
2 Klyper salt

Fremgangsmåte

Rør smøret med sukker til lyst og kremet. Tilsett egg og rør det ca. 30 sekunder.
Tilsett mel, kokos, og salt og bland til en smidig deig.
Ha deigen på melet bakebord, og kna den ved å dytte den utover med håndbaken.
Slå den sammen til en ball igjen.
Gjenta dette til deigen er smidig og elastisk. Det tar ca.5 min.
Pakk deigballen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet minst 2 timer.
( Bør tas ut 1 time før bruk )
Eventuelle deigrester kan ligge i kjøleskap inntil 4 dager, eller fryses.
Egget vil hindre at denne deigen blir klisset, selv om den stekes direkte sammen med fyllet.
Den kan også stekes alene, men da må den dekkes med smørpapir og fylles med ris eller
tørkede bønner under steking.

Deigen er nok til å kle 2 paiformer/terteformer 24-26 cm.

Forvarm ovnen til 215 grader. Smør en paiform ( 24 cm ).
Kjevle ut deigen til en 28 cm sirkel, og kle formen med deigleiven.
Legg på et smørpapir, og hell på tørre bønner/erter/ris.
Stek terteskallet i ca. 15 minutter
Fjern bønner og papir fra kakebunnen og stek den lysebrun, ca 10 min til.

Sendt inn av frode berge

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her