Søtpotetpai
Foto: NRedmond

Søtpotetpai

Denne paien med søtpotet må du prøve.Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Smøret og vannet må være så kaldt som mulig når du lager deigen til paien. Ha gjerne isbiter i vannet.

Ha mel i en bolle og ha i terninger av det kalde smøret, kna sammen til du får en finsmulete konsistens.

Ha i litt og litt vann til deigen så vidt kommer sammen, men ikke er klebrig. Dekk deigen med plastfilm og la ligge kaldt i minst 30 minutter.

Trykk ut deigen i en paiform eller porsjonsformer. Fyll paiskallet med bakepapir og fyll skallet med tørre erter og forstek i ovn på 200 grader i 10 min.

Kok søtpotetterninger i kylingkraften. Ta terningene fra kraften og bland med potetmosen. Fyll paiskallet med mosen og strø over osten. Stek i ovn på 200 grader i 10 min.
 
Paien passer godt som tilbehør til smakfulle fiskeretter, og til lyst kjøtt.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her