Sprøstekt steinbit med blåskjellsauterte grønnsaker
Norges sjømatråd

Sprøstekt steinbit med blåskjellsauterte grønnsaker

Stek steinbiten sprø å lag blåskjellsauterte grønnsaker til. Det blir et herlig måltid som du og dine garantert vil huske og du selvfølgelig vil lage flere ganger.

Fremgangsmåte

Slik steker du fisken
Skrap av skjellene på fisken (hvis den har skinn) og del opp i ønsket størrelse. Salte og pepre fisken på begge sider.
 

Start stekingen med en god og varm teflon (eller en nonstick panne) med 2 ss solsikkeolje. Legg fisken med skinnsiden ned i oljen.

La fisken steke på moderat-høy varme til den begynner å få et sprøtt skinn. Snu fisken og ha i smøret og hvitløken (som du bare knuser lett med den flate siden av kniven) i pannen.

Trekk pannen til side og la fisken trekke seg ferdig i panna. Denne metoden kan man bruke med og uten skinn og på de fleste fiskearter.

Blåskjell
Skyll blåskjellene og rens dem for rur og byssustråder.

Kutt sjalottløken og hvitløken grovt, og fres det i smøret i en kjele over høy varme uten at det får farge.

Ha på blåskjellene og hvitvinen og legg på tyngde på skjellene (ca 5 tallerkner). Kok opp og la skjellene koke 1-2 minutter og trekk kjelen til siden.

Kraften siles av og blåskjellene renses mens de er nykokte, brukes etter ønske.

Sil av kraften og kok den inn til det halve. Vi bruker 1 dl av denne varme blåskjellkraften, og nå røres smøret inn med en visp, uten å koke sausen.

Smak til med sitron og salt. Alle grønnsaker og urter vendes inn rett før servering.

Sauterte grønnsaker
Skjær en fenikkel i båter og kok den i lettsaltet vann i fire minutter.

Del en tomat i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den opp i terninger. Kok potetene møre og del de i to.

Vend grønnsakene inn i blåskjellkraften sammen med noen av de rensede blåskjellene, legg opp på tallerkenen og legg den sprøstekte steinbiten oppå.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Se alt det deilige du kan lage med aubergine

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her