Skattekiste med steinbit, sei og laks
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Skattekiste med steinbit, sei og laks

Det Ä pakke opp middagen gir den det lille ekstra og skaper feststemning selv pÄ en hverdag. PrÞv det med steinbit, sei og laks. Enkelt Ä lage pÄ en halvtime.

FremgangsmÄte

Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
 
Vask og rens gulrot, brokkoli og sukkererter, og skjær dem i tynne skiver eller tynne strimler.
 
Del cherrytomatene i to.
 
Pensle aluminiumsfolie med olje.
 
Legg et utvalg av grønnsaker på folien.
 
Legg fisketerninger over grønnsakene og dryss på salt og pepper.
 
Brett sammen folien og legg pakkene på et stekebrett.
 
Stek pakkene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
Åpne og sjekk at fisken er klar.
 
Ha gjerne litt rømme eller ferdig saus og noen dråper presset sitron oppi folien før steking eller ved servering.

Tilbehør
lettrømme
sitron


Tips: 
Denne retten kan også brukes som turmat og stekes på grill eller bål.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nÄ
Det er fortsatt mulig Ä fÄ solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig Ä fÄ solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes pÄ smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prĂžv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prĂžv disse nyhetene

GjÞr en gresk vri pÄ 1. mai-helgen i Är, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

MĂžt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nÄ - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

GjÞr kyllingmiddagen ekstra frisk og vÄrlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vÄrgrÞnnsaker og saltkokte poteter

GjÞr kyllingmiddagen ekstra frisk og vÄrlig

Denne oppskriften pÄ sitronmarinert kylling passer bÄde nÄr du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her