Steinbit i spekeskinke med røykt smørsaus
Aperitif

Steinbit i spekeskinke med røykt smørsaus

Du kan godt bruke torsk, sei eller annen hvit fisk i stedet for steinbit. Her er det tilberedningen og tilbehøret som spiller hovedrollen. Følg oppskriften og du og dine blir garantert fornøyd.

Fremgangsmåte

Start med å tine ertene. La deretter sausen: Varm olje i en panne.

Fres hvitløk og løk i et par minutter. Tilsett tomater og paprika. Fres videre noen minutter til. Ha i hvitvin og kraft og reduser til knapt halvparten gjenstår. Tilsett fløte og kok til den tykner. Monter med smør. En bit av gangen mens du pisker godt. Smak til med salt og pepper. Ha i erter. Riv timianblader oppi. Hold varm.

Tørk av fileten og gni inn med salt og pepper. Del den opp i fire stykker. Pakk hver bit inn i spekeskinkeskiver. Varm olje i en stekepanne og stek til pent brun på alle sider. Ved et lett trykk med fingeren skal fiskebiten gi etter, den skal altså kjennes ganske fast, men ikke helt. Hold varm.

 Tips:
Server med dampete aspargesbønner, poteter etter valg eller ris. 

Vi har mange andre gode oppskrifter med steinbit

Her finner du flere hundre oppskrifter på fiskeretter

 Og her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på nydelig jordskokksuppe med kveite
Dagens rett
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

By på nydelig jordskokksuppe med kveite

Denne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar
Dagens rett

Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar

Chairo stew er en gryterett fra Bolivia som varmer og lyser godt opp i høstmørket. Og en fin rett å servere til sultne halloween-feirende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresskar er mer enn bare pynt
Guide

Gresskar er mer enn bare pynt

Er du usikker på historien bak halloween eller lurer på hva du skal bruke gresskarene til? Apéritif gir deg svarene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 6 flotte lagringsviner og lær av ekspertene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. november

Smak 6 flotte lagringsviner og lær av ekspertene

Hvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 6 flotte lagringsviner!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.
Dagens rett

Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.

Ingen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her