Sprøstekt torskerygg, selleri-og potetmos, stekt sopp og rødvinsaus

Ingredienser
4 tykke, fine torskeloinstykker med skrapet skinn

Potet- og sellerimos:
400 g poteter, gjerne mandelpoteter eller en annen melen sort
400 g knollselleri
1 ½ dl melk
1 dl kremfløte
1 ss smør
salt, hvit pepper

Sopp:
400 g blandet sopp
salt og kvernet pepper
smør og olje til steking

Rødvinsaus:
1 stor sjalottløk
2 dl rødvin
4 dl god kraft av kalv eller okse
2 ss smør
salt og kvernet pepper
en klype sukker

Fremgangsmåte

Saus:
Finhakk sjalottløken og ha den i en liten kasserolle. Tilsett rødvinen og la det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og sukker.

Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og knollselleri og skjær det i terninger. Kok det mørt i usaltet vann. Sil fra vannet og damp poteter og knollselleri godt. Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Sopp:
Rens og stek soppen, smak til med salt og pepper.

Torsk:
Dryss fiskefileten med grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.
Krydre fisken med salt og kvernet pepper.
Alt. I: Ha litt olje i en varm, stor stekepanne. Legg fisken med skinnsiden ned i pannen. Stek torsken kun på skinnsiden i ca. 5 minutter ved middels varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden.
Alt. II: Brun stykkene på skinnsiden i smør og olje på middels høy varme. Dette kan gjøres på forhånd. Like før servering etterstekes fisken i ovn ved 170 grader i ca. 5 minutter, med skinnsiden opp.
Anrett og server.

Tips: Bland litt mini-salat, brønnkarse eller ruccolasalat sammen med soppen rett før servering.

Sendt inn av Jannicke Knudsen

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her