Steinsopp carpaccio med grillet sjøkreps og hjerteskjellsalat

Dette er en enkel men imponerende rett å servere. Det eneste er at det er litt ekstra arbeid å skaffe ingrediensene. Men...

Fremgangsmåte

  1. Dette er en enkel men imponerende rett å servere, det eneste er at det er litt ekstra arbeid å skaffe ingrediensene. Men med alle de fine frukt- og grønnsaksbutikker som har dukket opp er det ikke så vanskelig lenger, men på Rimi får man det nok ikke.
  2. Vann ut og kok ertene i vann med sukkeret, balsamicoeddiken, litt salt og pepper.
  3. Brun potetene og bacon terningene, husk at de skal være bitte små.
  4. Del sjøkrepsen i to på langs og fjern tarmen, bland litt av oljen med 1/2 knust hvitløkfedd og mariner krepsehalene i 1 time 
  5. Bland poteter, bacon, og avsilte erter med resten av oljen og hvitløken (knust).Varm det til kokepunktet og hell det varmt over den rå steinsoppen.
  6. Store sopper må deles, små må være hele, avkjøles.
  7. Grill krepsehalene i 1-2 minutter (Kan freses lett i en panne m. litt olivenolje) avkjøles.
  8. Skjær soppen i løvtynne skiver som anrettes i en krans på tallerkene. Legg krepsehalene i en krans innefor.
  9. Bland salat, frityrstekt purre og hjerteskjell og legg det midt på tallerkenen.
  10. Øs marinaden med poteter, bacon og erter over salaten,.
Server med brød til.
 

Sendt inn av Ida Celine J. Berg

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her