Steinsopp carpaccio med grillet sjøkreps og hjerteskjellsalat

Dette er en enkel men imponerende rett å servere. Det eneste er at det er litt ekstra arbeid å skaffe ingrediensene. Men...

Fremgangsmåte

  1. Dette er en enkel men imponerende rett å servere, det eneste er at det er litt ekstra arbeid å skaffe ingrediensene. Men med alle de fine frukt- og grønnsaksbutikker som har dukket opp er det ikke så vanskelig lenger, men på Rimi får man det nok ikke.
  2. Vann ut og kok ertene i vann med sukkeret, balsamicoeddiken, litt salt og pepper.
  3. Brun potetene og bacon terningene, husk at de skal være bitte små.
  4. Del sjøkrepsen i to på langs og fjern tarmen, bland litt av oljen med 1/2 knust hvitløkfedd og mariner krepsehalene i 1 time 
  5. Bland poteter, bacon, og avsilte erter med resten av oljen og hvitløken (knust).Varm det til kokepunktet og hell det varmt over den rå steinsoppen.
  6. Store sopper må deles, små må være hele, avkjøles.
  7. Grill krepsehalene i 1-2 minutter (Kan freses lett i en panne m. litt olivenolje) avkjøles.
  8. Skjær soppen i løvtynne skiver som anrettes i en krans på tallerkene. Legg krepsehalene i en krans innefor.
  9. Bland salat, frityrstekt purre og hjerteskjell og legg det midt på tallerkenen.
  10. Øs marinaden med poteter, bacon og erter over salaten,.
Server med brød til.
 

Sendt inn av Ida Celine J. Berg

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her