Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Steinsopp carpaccio med grillet sjøkreps og hjerteskjellsalat

Fremgangsmåte

Dette er en enkel men imponerende rett å servere, det eneste er at det er litt ekstra arbeid å skaffe ingrediensene. Men med alle de fine frukt- og grønnsaksbutikker som har dukket opp er det ikke så vanskelig lenger, men på Rimi får man det nok ikke.
 
Vann ut og kok ertene i vann med sukkeret, balsamicoeddiken, litt salt og pepper, brun potetene og bacon terningene, husk at de skal være bitte små.
 
Del sjøkrepsen i to på langs og fjern tarmen, bland litt av oljen med 1/2 knust hvitløkfedd og mariner krepsehalene i 1 time, bland poteter, bacon, og avsilte erter med resten av oljen og hvitløken (knust).Varm det til kokepunktet og hell det varmt over den rå steinsoppen. Store sopper må deles, små må være hele, avkjøles. Grill krepsehalene i 1-2 minutter (Kan freses lett i en panne m. litt olivenolje) avkjøles.
 
Skjær soppen i løvtynne skiver som anrettes i en krans på tallerkene. Legg krepsehalene i en krans innefor, bland salat, frityrstekt purre og hjerteskjell og legg det midt på tallerkenen. Øs marinaden med poteter, bacon og erter over salaten, server med brød til. Til denne retten passer Marquès de Càceres veldig godt til.
 

Sendt inn av Ida Celine J. Berg

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her