Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa) (Portugal)

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Lisboa tilberedes tradisjonelt av svine- eller lammelever, men det kan være vanskelig å få tak i hos slakteren. Kalvelever går like bra. Be om å få den skjært i tynne skiver.

Skjær leveren i pene, like store stykker, slik at de blir ferdigstekt samtidig. Bland vin, eddik, hvitløk, laurbærblad og kryddernellik i et fat med lave kanter. Legg i leverskivene og vend på dem, slik at det dekker. Legg på lokk og sett fatet i kjøleskapet i 4-8 timer.

Ta leverskivene opp av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Kast laurbærblad og kryddernellik, og sett resten av marinaden til side.

Smelt smultet eller varm olivenoljen på middels sterk varme i en stor stekepanne med høye sider. Ha i bacon og stek i ca 5 minutter, til det er sprøtt. Ha i leverskivene og stek dem i 1 ½-2 minutter på hver side, til de er ferdigstekt, men fortsatt rosa i midten. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta lever og bacon opp med hullsleiv og legg det på et varmt fat. Hold det varmt.

Ha resten av marinaden i pannen, skru på sterk varme og kok ut, mens du rører for å løsne alt det brune bunnfallet. La det koke i noen minutter, til væskemengden er redusert til det halve. Øs sausen over leveren og server med en gang.

Server gjerne med kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her