Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Stekt krydret okra
Foto: Tom Haga

Stekt krydret okra

Okra er en belgfrukt og kommer opprinnelig fra Etiopia. Den dyrkes nå også i de fleste tropiske og subtropiske strøk. Her har vi tilsatt Chaat Masala. Les mer her.

Fremgangsmåte

Disse sprøstekte okrabitene er så mye bedre i virkeligheten, enn de kanskje ser ut til på bildet. De gangene jeg har laget denne retten har det aldri vært noe igjen etterpå. Melet du bruker på okraen gjør dem nydelig sprø, og krydderet gir retten all den smaken den trenger.

Okraene tørkes rene med fuktig kjøkkenpapir. Skjær bort toppen og bunnen.
Skjær okraene på langs i fire deler. Del dem enda en gang, hvis de er store. Dryss over melet.
 

Varm oljen i en stor kasserolle til den begynner å "kruse" seg på overflaten. Ha oppi alle eller halvparten av okraene, avhengig av størrelsen på kasserollen. Stek i ca 8 minutter, rør sporadisk inntil okraen blir sprø og noen av dem får en rik gyldenbrun farge.

Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en plate kledd med kjøkkenpapir slik at papiret suger til seg overflødig olje. Ha dem deretter over i en bolle med Chaat Masala, salt, chili og tørket mangopulver. Vend alt godt sammen. Serveres varmt.

Krydderblandingen Chaat masala er selve hovedsmakstilsetningen i denne retten, men når det er sagt; hvis du ikke har dette krydderet og foretrekker en enklere rett, gi oppskriften en sjanse likevel siden dette er den beste måten å lage okra på. De må spises med en gang de er stekt, for de egner seg ikke til oppvarming.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Anjum Anand, BBC Lifestyle (2010)

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her