Østers med vinterrabarbra og lodderogn
Foto: jackiphilleo

Østers med vinterrabarbra og lodderogn

Få ting er så sensuelt og deilig som østers. Denne ekstra luksuriøse oppskriften kombiner østersens delikate smak av friskt hav og mineraler med sødmefylt vinterrabarbra og frisk salt lodderogn. Dette er pur nytelse.

Fremgangsmåte

Lag mignonette ved å  koke opp vineddik, sukker, salt og rosè pepper i en smørsmelter eller liten kjele. Tilsett vinterrabarbara og sjalottløk. Plasser i kjøleskapet til mignonetten er avkjølt, gjerne dagen i forveien.

Åpne østersen og anrett på et fat med is. Server østersen med mignonette med vinter-rabarbra, lodderogn og finhakket gressløk. 

Slik åpner du østers

Er du usikker på hvordan du åpner østers, følg denne beskrivelsen eller spør om en demonstrasjon i butikken:

Brett et kjøkkenhåndkle og legg i hånden. Østersen legges oppi med den flate delen opp og den spisseste enden mot håndleddet. Bruk en god kjøkkenkniv med et kort og kraftig, men spisst knivblad. Før knivbladet inn mellom skjellhalvdelene og kutt av muskelfestet. Muskelen binder altså bunn- og topplokket sammen. Når du løfter av topplokket, vil østersen fortsatt sitte fast i bunnen. Løsne også dette festet. Alternativt, og en litt lettere måte å åpne på, er å gå inn fra spissen. Da må du kutte muskelfestet før du løfter av topplokket. Et godt tips er å ta på seg en grillvott i tillegg eller i stedet for kjøkkenhåndklet. Da unngår du en blodig aften!

Norske østers på verdenstoppen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her