Stuede belgiske kjøttboller med persillepoteter

Ingredienser
1½ kg kjøttdeig
4 egg
4 brødskiver (i smuler)
smør
løk
kalvekraft
laurbærblad
timian
evt. hvitløk og chilipepper
sennep

kokte poteter

Fremgangsmåte

Rasp fire tørre brødskiver til smuler. Bland inn fire egg og 1,5 kilo kjøttdeig og kna blandingen. Lag boller med en diameter på cirka seks centimeter og brun dem i godt smør.
 
Stek grovhakket løk i godt smør, legg kjøttbollene i samme panne og dekk det hele med kalvekraft. Smakssett med laurbærblad og timian. Dersom du ønsker kraftigere smak, tilsettes noen hvitløkbåter og litt tørket hel chilipepper.
 

Kok det hele over svak varme i to timer. Ta så bort hvitløkbåtene og chilien og rør inn en spiseskje sennep. Server med kokte, skrelte poteter med det persilledryss og Leffe Bruin.

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 49.70 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her