Succéterte

Fremgangsmåte

Mandelbunner:
Pisk de 5 eggehvitene godt i en stor mikser. Bland i melis mens mikseren går på lav hastighet. Til slutt blandes de malte mandlene i med sleiv. Dersom du ikke har egnet stekeform, kan den ferdige "deigen" til bunnene fordeles i to like deler på stekepapir. Bunnene stekes ved 175 grader ca 15 minutter. Følg med.
 
Fyll:
5 eggeplommer blandes med sukker og fløte, og settes over meget svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke blir svidd i bunnen. Etter en times tid settes det til avkjøling. Når avkjølt blandes smøret inn. Vel halvparten smøres mellom bunnene. Resten fylles i kakesprøyte og brukes til pynt oppe på glasuren på den øverste bunnen.
 
Glasur:
Smelt over svak varme og avkjøl. Smøres på den øverste bunnen etter at du har lagt den oppå fyllet på den underste bunnen. Tips: Pass på at massen til bunnene ikke blir for bløt. Kan renne utover ved steking på bakepapir. Kaken er veldig holdbar og egner seg godt til frysing.

Sendt inn av Odd-Einar Farstad

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her