Sensommerlig kake med bjørnebærkrem og sjokolade
Dansukker.no

Sensommerlig kake med bjørnebærkrem og sjokolade

Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade i langpanne er en klassiker i ny sommerdrakt som passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen.

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål. Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca. 20 x 30 cm.

Tips:
Du kan med fordel bruke kransekakedeig i stedet for marsipan.

Stek ved 180 grader i nedre del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.

Lag smørkremen. Varm bjørnebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Det sakl bli ca 5-6 ss pure. Avkjøl pureen.

Tips: Du kan godt bruke solbær i stedet for bjørnebær.

Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.

Fordel smørkremen jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokoladen over vannbad.

Tips: Du kan godt bruke hvit sjokolade i denne oppskriften. 

Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær kaken i mindre stykker før servering.

Se alt du kan lage med bjørnebær

Bjørnebær smaker fortreffelig i drinker

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her