Sukkerbrød med tyttebær- og kokostosca
Dansukker.no

Sukkerbrød med tyttebær- og kokostosca

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Visp egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.

Smelt smør i en gryte, ha i melken, og bland sammen med eggeblandingen.

Bland hvetemel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Tin tyttebærene, og vend dem ned i melblandingen. Vend deretter alt forsiktig inn eggeblandingen.

Hell røren i en smurt form med avtakbar kant, ca. 22 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20–25 minutter.

I mellomtiden lager du kokostoscaen. Smelt smør i en gryte, og rør inn de andre ingrediensene. Bland godt, og la koke noen minutter.

Ta ut kaken etter ca 20 minutter, sett ovnen på 200 °C, og plasser ovnsristen ett trinn opp. Smør kokostoscaen over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek i ytterligere 5–10 minutter til den er gyllenbrun.

Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Tips:
Du kan fylle kaken med pisket kremfløte for ekstra saftighet. 

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her