Suksessterte for nøtteallergikere
Foto: Tine

Suksessterte for nøtteallergikere

Fremgangsmåte

Bunn:
Melis og eggehviter piskes godt, "grynet" helles oppi forsiktig. Røren fordeles i to like store former som er dekket med bakepapir. Stekes på nederste rille, 180 grader i 20 minutter.
 
Fyll:
Eggeplommer, potetmel, vaniljesukker og sukker blandes i ei panne og fløten røres inn. Panna settes på ei plate med svak varme. Rør hele tiden til det tykner (bruk tresleiv). Panna tas så av plata og smøret røres i mens kremen fortsatt er varm. Kremen avkjøles litt og smøres på bunnen.
 
Tips: Hvis du synes at det tar veldig lang tid før kremen vil tykne, så kan du ha litt gelatin i. Bunnene kan legges i frysern ca en halvtime før kremen smøres på, da vil den stivne fortere! Jeg vil bare poengtere at det er ikke jeg som har laget denne oppskriften!

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her