Tandoorikylling i leirgryte
Siw S. Midtrud

Tandoorikylling i leirgryte

Fremgangsmåte

Du trenger en stor leirgryte.

Bland sammen alt krydderet og hell det opp i hånden din. Dette skal nemlig masseres grundig inn over hele kyllingen. Gjør dette over et fat - du vil trenge resten av krydderiene senere. Når kyllingen har fått en fin rød farge over det hele, legger du den med ryggen ned i en stor leirgryte.

Skrell de små nypotetene og rull de i olivenolje og deretter i resten av krydderet i fatet. Når alle potetene er dekket av krydder, legger du de rundt og under kyllingen i gryten.

Press/finhakk hvitløkfeddene og bland det med potetene og kyllingen. Strø tilslutt pinjekjernene over kyllingen og potetene. Sett nå gryten med lokket på, i forvarmet ovn på 180 grader, i ca. 1 t og 20 m.

Du må stikke i brystet de siste 10 min. og holde øye med fargen på kraften. Er den blodblandet må du la den stå ca. 10 min. videre.

Til denne retten er det deilig med bretagnèsaus og smørdampet sopp, men urtedampet broccoli og en lys kantarellsaus er like godt. Vel bekomme!

PS: Denne retten er så enkel å tilberede at selv en kløne på kjøkkenet ikke kan feile. Leirgryten står nemlig for all deilig og saftig kylling.

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Siw S. Midtrud

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her