Tom yum - thaisuppe med sjøkreps og kokosmelk
Foto: GMVozd

Tom yum - thaisuppe med sjøkreps og kokosmelk

Tom Yum er en herlig aromatisk suppe fra Thailand. Denne oppskriften er rik på smak, enkel å lage, og tilpasset nordiske vaner med kokosmelk og sjøkreps.

Fremgangsmåte

Fyll en medium kasserolle med 800 ml vann. Tilsett kaffirlimeblader, sitrongress, galangal, thai chili og hvitløksfedd. Kok opp under lokk, og la koke i ca 5 minutter. Tilsett koksmelk og tom yum paste, skru ned varmen, og la suppen småputre i 5 minutter under lokk.

Tilsett østersopp, tomater, fiskesaus og sukker, og la suppen koke videre i 10 minutter under lokk. 

Rens sjøkrepsen, og tilsett suppen rett før den er ferdig kokt. Server straks i store skåler med fersk koriander og en skvis lime. 

Tips:
Du kan godt bruke  ferske reker i stedet for sjøkreps.

Les mer om tropiske reker her

 Se våre andre oppskrifter på lignende supper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen