Tomatsuppe fra Mexico
Foto: martinturzak

Tomatsuppe fra Mexico

Skal du skape ekte meksikansk stemning kan du servere nachos eller guacamole ved siden av. Rester etter tacomiddagen, som kjøttdeig eller rømmedip, kan det inngå i suppen mot slutten av koketiden.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele og stek den finhakkede løken under omrøring i ca 5 minutter, eller til den er myk og gjennomsiktig, men ikke brun.

Tilsett de hakkede tomatene, hønsebuljongen og korianderkvistene. Kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la suppen småkoke i ca 15 minutter.

Ta opp korianderkvistene. Press suppen gjennom en sikt og ha den tilbake i den rene kjelen. Smak til og kok opp. Serveres med et dryss av grovmalt svart pepper. Dypp gjerne litt rømme og god olivenolje på toppen. Pynt gjerne med friske korianderblader. 

Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe

Vil du heller lage en annen suppe er det veldig mange gode forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen