Torsk med juvelsalat og skorsonerrotcrisp
Silje Daugstad

Torsk med juvelsalat og skorsonerrotcrisp

Fremgangsmåte

Start med å skjære torskefileten i porsjonsstykker a 200 gram pr. person. Smør skinnsiden med olje og legg skinnsiden ned i en ovnsfast form. Finrasp skall fra 1 stk sitron, helst økologisk, eller veldig godt vasket. Strø dette over fiskestykkene, og sett hele formen i forvarmet ovn på ca. 180 grader i ca. 10 minutter.

Kok opp grønnsaksbuljong. Ta av varmen og tilsett couscous. La det dampe ferdig ca. 10 minutter til couscousen er mør.  Tilsett juicen av 1 sitron. Deretter fluffes couscousen over på et serveringsfat, bruk helst gaffel til dette. Ha i rosiner/sultanas, granateplekjerner, appelsinfiletene og dryss over persille.

Skru av ovnen, og åpne opp ovnsdøren slik at dampen slippes ut og fiskefiletene kun holder seg varme på ettervarmen frem til servering.

Varm opp olje i en tykkbunnet kjele, til oljen holder ca. 160 grader. Skrell skorsonnerøttene, og bruk gjerne en ostehøvel til å lage lange remser/strimler. Strimlene frityrstekes til de er gylne, slik at de ser omtrent ut som lange potetchips. La srimlene renne av på lo-fritt kjøkkenpapir, og tilsett salt etter smak.

Legg gjerne opp på individuelle tallerker, men jeg liker best å servere 'family-style' slik at alle kan forsyne seg av det de vil selv. Ett stk fiskestykke hver, så mye couscoussalat og skorsonnecrisp som de vil. Salt og pepperbøssene står også på bordet, det er individuelt hvor mye smak man liker.

Serveres umiddelbart til sultne gjester - det er de som skal vente på maten, ikke omvendt

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Silje Daugstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her