Nøttebunn: 
Egg og sukker piskes til en løs marengs.
Melis og nøtter kjøres i en foodprocessor.
Bland melisen med de hakkete nøttene og rør dette sammen med marengsen.
Fyll massen i en springform (ca 23 cm) som har bakepapir i bunnen. Stekes lys gyllen ved 160 grader i ca 30 min. Skjær ut kvadrater på 4,5 x 10,5cm.
 Solbærgelé: 
Kok opp solbær, vann og sukker og sil. Tilsett gelatin og rør godt sammen. Fylles i rektangulære former på 4 x 10 x 1 cm. Fryses.
 Sjokolademousse: 
Bland alt godt. Varm opp i vannbad til blandingen tykner. Siles.
Sjokoladen røres inn i den legerte eggemassen. Fløtekrem tilsettes til slutt.
Fylles i rektangulære former på 4 x 10 x 1 cm. Fryses.
 Sjokoladeplater: 
Smør sjokoladen tynt utover plastark, la den stivne litt. Marker i kvadrater på 4,5 x 10,5cm. Legg under press mellom to brett og avkjøl i kjøleskap.
 Montering: 
Legg først et rektangel med nøttebunn deretter sjokoladeplate, solbærgelé, sjokoladeplate, sjokolade mousse, sjokoladeplate og tilslutt solbærsorbet på toppen.
 Solbærsorbet: 
Kok opp vann, sukker og glukose. Tilsett solbærpuré og avkjøl. Frys i ismaskin.
 
 Vanilje/kanel anglaisesaus: 
Fløte, melk, sukker og krydder kokes opp. Pisk eggeplommene i en bolle, spe med den varme blandingen og varm til 86 grader. Sil og avkjøl i isbad.
 
                 
                
                    Sendt inn av
                                            Espen Vesterdal LarsenKulinarisk Akademi