Vannbakkels med vaniljekrem
Hobbykokken/Electrolux

Vannbakkels med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent damp*. 

Hell vann, melk, salt, sukker og smør i en kjele, og kok opp på middels sterk varme til smøret har smeltet. 

Tilsett hvetemel og rør rundt til alt er jevnt blandet. 

Hvis du har kjøkkenmaskin kan du helle blandingen over i en bolle, og røre inn ett og ett egg om gangen. Du kan også gjøre det for hånd med en visp. 

Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer til å lage vannbakkels som er ca. 3 cm i diameter. Pensle vannbakkelsene med eggeblandingen og sett dem inn i ovnen. Stekes til de er gylne (ca. 17-20 minutter).

 Avkjøl på rist.  

Vaniljekrem:
Pisk eggeplommene og 1/3 av sukkeret til lett eggedosis i en bolle. Tilsett Maizena når eggeplommene og sukkeret er rørt ferdig. 

Varm opp melk, resten av sukkeret og vaniljestengene til de når kokepunktet. Hell den varme melken over eggedosisen mens du pisker. Hell blandingen over i gryten igjen og varm forsiktig opp til det koker. 

La blandingen småkoke i ca. 2 minutter under kraftig omrøring. Sil blandingen og la den avkjøles i kjøleskap. 

Fyll vannbakkelsen med vaniljekrem, og topp med sjokoladeglasur eller melis. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her